Alla inlägg under juli 2012

Av Sol - 11 juli 2012 14:55

       

För ett par år sedan var Sveipur minst sagt skeptiskt inställd till det här med vatten. Nu plumsar han glatt i böljan. Iallafall om matte visar att hon minsann tänker bada. Fick en härlig simtur med snyggingen. Livia valde att behålla sadeln på. Tar det lite försiktigt så här första badbesöket. Matte Greta var desto piggare på att bada. Att det var mulet gjorde bara att vi hade badplatsen helt för oss själva. Nice! 


Av Sol - 11 juli 2012 14:53

     

En mulen morgon är perfekt väder för en långritt. Vi packade ner kaffe och baddräkter och red mot Hilleshög kyrka. Livia visade vägen för mig och Sveipur.

Av Sol - 9 juli 2012 10:22

Sista passet fick Sveipur och jag helt för oss själva. Då passade vi på att finslipa med lite gångartsträning. Att trava på en fyrkantsbana är betydligt svårare än att hålla trav på en ovalbana. Just i hörnpasseringarna är det lätt att hamna i obalans och för en häst med lätt för tölten betyder det gärna att man växlar gångart precis just här. Lollo hittar lösningar på allt och efter en stund satt alla gångarterna taktfast och bra, skritt, tölt, trav och galopp. Sveipur är min prins.


Av Sol - 9 juli 2012 10:12

 

Marie Louise skulle ut på nya semesteräventyr, så hon avvek vid lunch. Puss och tack till Sveipur och ett snabbt hästbyte så Sol fick komma hem till hagen. Kul och nyttigt att rida fler hästar. Att hästarna är helt olika i temperament gör tillvaron till en härlig utmaning. Nisse är säkerheten själv och tar hand om sina ryttare. Men för att få honom att gå rätt krävs en van ryttare. Sol har en vilja som är långt över medel. Men får man henne med sig är hon en fröjd att rida och oerhörd lyhörd och trevlig på banan. Helst ska man rida utan att hålla i tyglarna över huvudtaget. Vem vet kanske vågar vi oss på en T2 vid tillfälle. Sveipur har takt och tempo. Och han kan allt. Men, han är lite lat, ja varför anstränga sig i onödan. Lite rädd är han också. Fullblodstemperamentet kan därför slå till när man minst anar. Och då går det undan. Bättre fly än illa fäkta. Freya är än så länge mest glad och nyfiken på allt. Och helt orädd. En rätt kul blandning hästar med andra ord.


Av Sol - 9 juli 2012 10:05

     

Att få Sol i trav är inte helt lätt. Vi börjar med att skritta över bommarna från olika håll, passar på att göra halt mellan bommar och över bommar. Sen vänder vi upp och tänker trav precis innan första bommen och si - då travar den lilla damen finfint över - för att tölta direkt när sista hoven passerat slutbommen. Men trägen vinner. Till sist kunde vi ta hela serien i en avslappnad och fin trav. Sveipur imponerade direkt med en stor och svävande fin trav. Man är väl fyrgångare och hopphäst, hälsar han. När man dessutom har Kickie och Maja som publik så tar man gärna i lite extra.




Av Sol - 9 juli 2012 09:55

       

Ödlingur tittade till en gång på de märkliga bommarna, sen travade han över med höga lyft. Legato visade direkt hur en korrekt travpassering ska ske. Duktiga killar.

Av Sol - 9 juli 2012 09:48

   

Idag var vädret perfekt. Lite molnigt, lagom varmt och inte en broms i sikte. Hästarna njöt och vi med. På dagens schema stod travträning över bommar. Perfekt för Sol som ser sig själv som fyrgångshäst med skritt, tölt, galopp och pass. En framgång för tidigare har hon varit tvågångare med fort och jättefort som klockrena favoriter. Vi var på plats kl 10 för att se Ödlingur och Legato inleda dagens träning för Lollo.

Av Sol - 7 juli 2012 20:00

 

Just här har vi ingen broms i bild, men de var många och de var överallt på eftermiddagsträningen.

Presentation

Omröstning

Vad är bäst med sommaren?
 Långritter
 Rida och bada
 Bromsar och mygg
 Ljuset, ljuset och ljuset!
 Semestertider

Fråga mig

24 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards