Alla inlägg under oktober 2011

Av Sol - 8 oktober 2011 19:41

Alice gillar inte när Shelley sätter sig på höga hästar - eller knycker favoritleksaken. Så sekunden senare är han på mattan igen och Alice intar högsätet.

Av Sol - 8 oktober 2011 19:38

Alice verkar inte sakna småkatterna, hon har fullt upp med nya leksaken och sin lille son. Shelley gillar fortfarande att leka med mamsen.

 
Av Sol - 8 oktober 2011 19:36

   Några småbåtar ligger kvar i sjön, men idag åker de flesta upp för vintern.   Rejält med vatten i båten från veckan som varit. GR får ösa på. 

Av Sol - 8 oktober 2011 11:24

Idag var Sol om möjligt piggare än vanligt. Eller så ville hon bara få ridturen överstökat så hon kunde få gå ut och beta gräs. Fort gick det. Vi fick vänta in kompisarna både nu och då. Fast sånt ger ju tillfälle att fotografera.  Legato småpratar med Nisse. Ok om du går med på att Sol är min, så kan du få äta gräs i min hage. Men, det är jag som är boss.

 Krispig och klar morgonluft. Den här sträckan han Sol springa galet fort, lägga en bit pass - hon misstolkade mina försök att bromsa ekipaget. Och öka och springa ännu fortare. Nisse tar det som vanligt lite lugnare. Varför stressa?

Av Sol - 8 oktober 2011 11:18

Dagny har njutit av ett härligt och långt liv som gårdsfår. I veckan tog åldern ut sin rätt. Dagny hade varit i 90-årsåldern om hon varit en tvåbent kompis. Benen ville inte längre bära. Så då fick hon somna in. Stallet blir lite tommare och nöjet att se två vita söta får gå runt och strosa utan staket är förbi. Maisy får nya kompisar nere på Jäsängen. Vi får rida dit och hälsa på helt enkelt.

Av Sol - 6 oktober 2011 12:44

Fick ett meddelande för en vecka sedan som löd: Hästtransportörreparatör Dr. GT låter meddela att tvenne trummor med tillhörande bromsband äro lossgjorda, smorda och justerade, samt att låssprintar äro utbytta å transportens bägge sidor. Även fjädringsfunktionen kan förhoppningsvis vara åtgärdad av Dr. GT och i samråd med Överläkare Dr. Lulle framkom att transporten som kompletterande terapi även borde lastas tungt och i ganska hög fart framföras över någon form av gupp, vägbula eller grov planka för att på så sätt få rost och gummibussningar att lossna. 

Jag följde ordinationen till punkt och pricka medels lite terrängkörning på ojämn mark och styrde så kosan mot Nacka bilprovning i arla morgontimmen idag. Och se - miraklernas tid äro inte förbi. Släpet gick igenom godkänt utan anmärkning! Tack Dr GT! En påse Frolic är på väg :)

Transporten rullade så fint och mjukt bakom bilen. Kunde även backa utan problem! Dagen innan ordinarie besiktning så låste sig hela bromseländet. Nu är körförbudet hävt och transporten har frist i 2 nya fina år. Inte illa för en Värmlandsvagn anno 1989.

Av Sol - 4 oktober 2011 22:14

  Måste det nu vara ett paraply i ridhuset så verkar Sveipur faktiskt föredra ett blått.  Cilla fick ta över och visa Sveipur hur en grind ska öppnas och passeras. Det tog sin lilla stund av övertalning, men Cilla var envisast och Sveipur klarade provet!

Av Sol - 4 oktober 2011 22:12

  Nisse är tvärcool när det gäller alla prasslande och färgglada saker.  

Sveipur är lite mer skeptisk. Helt ok när matte står på marken. Då funkar det mesta, men från ryggen så blir allt desto farligare. Vi har lite att jobba på.

Presentation

Omröstning

Vad är bäst med sommaren?
 Långritter
 Rida och bada
 Bromsar och mygg
 Ljuset, ljuset och ljuset!
 Semestertider

Fråga mig

24 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards