Alla inlägg under augusti 2011

Av Sol - 9 augusti 2011 12:15

Plötsligt låg de bara där i kattkorgen. Alice har tydligen en väldigt enträgen och viril fästman. Söta är de iallafall. 

Av Sol - 8 augusti 2011 12:45

Tänk att man skulle jubla så över ett rejält ösregn. Men det blir rätt tröttsamt att vattna allt i trädgården när solen värmer dag efter dag. Och i hagen behövs det en rejäl rotblöta. Kom igen nu. Regna på en dag eller två till.

Av Sol - 8 augusti 2011 12:30

Om man rider tidigt på morgonen hinner man faktiskt ut på lite andra utflykter också. Den här gången styrde vi kosan söderut mot Omberg, Alvastra och Vadstena. Östgötaslätten är galet vacker här och Omberg är magiskt. Kanske inte så konstigt att heliga Birgitta fick flera av sina uppenbarelser här. P-Floyd spelade på Vadstena slott och kvällen var varm och solig. Regnet kom först nästa dag. 

Har du läst böckerna eller sett filmerna om Arn kan du följa i hjältarnas fotspår här kring Alvastra. Börja med ett besök vid Rök. Rökstenen har Sveriges längsta runskrift. Bara en sån sak. Alvastra klosterruin är ett måste på utflykten. Alvastra kloster grundades 1143 av franska munkar från Clairvaux, tillhörande Cisterciensorden. Under Medeltiden var Alvastra kloster Sveriges största och blomstrade i nära 400 år. Här fanns också Sveriges första bibliotek. En hel hylla!   Utsikten är ljuvlig.Alvastra kloster var helgat åt jungfru Maria, på inrådan av den fromma drottningen av Sverighe; Drottning Ulvhild, maka till Sverker d.ä Härifrån handplockade Gamla Uppsala munken Stefanus som blev deras förste Ärkebiskop 1164. En egen källa finns självklart kvar. Vattnet lär vara väldigt gott och som god klostertradition finns nu ett lokalt Öl som har runor som kännetecken. Hm. Kanske inte sån helig koppling ändå... Ett stenkast från kloster till koster - när man skulle bygga Vadstena kloster fanns det massor med sten att hämta från Alvastra. Här var man tidigt inne på tanken om återvinning!Som namne måste man ju vidarebefordra Birgittahälsningen från självaste Birgitta i Vadstena. Sen gick vi raskt vidare till konserten på slottet. 

Av Sol - 6 augusti 2011 11:17

Varför sova bort sista semesterdagarn? Neisti och Sveipur är med på noterna och intar gärna frukost vid Mälaren. Nisse är till och med lite sugen på kaffe så här på morgonkvisten. Lite trångt att ta sig ner till vattnet, men tar man det försiktigt så.

  Neisti inspekterar frukostserveringen.    Kom igen Sveipur - vakna - ett litet leende tack!   Morgontvätt!   Tomtestigar och potentiella svampmarker! Lite regn nu så...

Av Sol - 5 augusti 2011 21:27

Försökte känna in energierna ute i åkern. Och säkert är det något. Man blev helt klart på gott humör.  Ja, alla utom bonden som äger åkern förstås. Ett ögonblick trodde jag GR hade blivit bortrövad av ett UFO, men han låg bara och tryckte i åkern.

 
Av Sol - 5 augusti 2011 21:17

  Det första man ser när man kör A4 mot Avebury är Silbury Hill. Englands högsta "manmade" kulle. Imponerande hög :)  Avebury ligger nära Stonhenge och är större och äldre. Men inte lika känd. Här finns även Englands största long barrow. West Kenneth Long Barrow byggdes någon gång 2600 fKr. Alldeles intill kunde man besöka en crop circle. Det sägs att de uppstår helt utan mänsklig inblandning. Märkligt nog alldeles i tid för en konferens om fenomenen.  

Magiskt vackert är det hur som helst.  

Av Sol - 5 augusti 2011 21:04

  En av sommarens höjdpunkter. Utsikten från magiska Glastonbury Tor.   Utsikt mot Wearyall Hill.  

 
Av Sol - 5 augusti 2011 10:23

Visst är det billigt att flyga Ryan Air. Men allting har ett pris. För vår del blev det väldigt långa resvägar.  Inte Ryan Airs fel att M4 visade sig vara en enda lång parkeringsplats. Två timmar stop på vägen mot Avebury pga brinnande långtradare. Och två timmars stopp utanför Reading på väg mot flygplatsen. Tur att vi planerat att vara där i god tid... Vi han med planet hem med minsta möjliga marginal. Biljetterna gick inte att scanna pga färgutskriften, vänligen gå till incheckningen! Tack till alla snälla som lät mig tränga mig före i köerna. Att jag dessutom missat att honung är en vätska gjorde inte stressen mindre när bagaget lades åt sidan för genomgång av misstänksam säkerhetspersonal. Det finns gott om vita hästar i Wiltshire. Hela sju stycken är avbildade på de kalkrika  kullarna. Den  här rörde sig lite mer fritt utanför vårt B&B.

  Utanför Bath, i Monkton Farleigh hittade vi härliga Church Farm med B&B på gård.

Presentation

Omröstning

Vad är bäst med sommaren?
 Långritter
 Rida och bada
 Bromsar och mygg
 Ljuset, ljuset och ljuset!
 Semestertider

Fråga mig

24 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards