Alla inlägg under maj 2011

Av Sol - 12 maj 2011 22:48

  Ska tiden mellan hägg och syren verkligen gå så här fort. Men vackert är det och vi njuter i fulla drag av våren till häst.

Av Sol - 12 maj 2011 08:45

Undrar just om hon ser och lär. För inget verkar förvåna Freya. Igår testade vi selen igen och la till tömmar. Eva gick bredvid och jag tog plats bakom. På vägen bort från stallet mötte vi Sveipur och Neisti. Freya hälsade glatt och gick snällt förbi och vidare. Ensam. Stort för att vara bara 3 år. Några gnäggningar blev det när vi kom lite längre bort och gården var utom synhåll. Men hon lyssnade snällt på stopp, stanna och framåt marsch. Vi tog oss hela vägen från stallbacken till stora vägen tur och retur utan några som helst missöden. Begåvad liten häst!

 

Av Sol - 11 maj 2011 10:14

I dagens Metro kan man läsa att de mystiska dödsfallen i Thailand tros ha orsakats av insektsgift. Folk dog knall och fall på hotellet. "En övernitisk insektsutrotare följde hotellägarens instruktioner att ta hand om vägglöss". Jag svarade nyligen på en god väns inlägg på Facebook. Hon undrade om hennes hund kanske hade fått en allergisk reaktion på fästinghalsbandet. Först trodde hon att han fått en stroke, för han vinglade och betedde sig märkligt. Sen när magnetröntgen var bokad började hon fundera. Vad hade hon ändrat i hundhanteringen nyligen. Och med tanke på varningstexterna på halsbandet så dök en fundering upp. Flera svarade att de haft liknande erfarenheter. Själv lyckades jag ju förgifta mig själv med just hundlusspray för ett år sedan. Sol hade en vinterepisod med pälsätare under manen och vid svansroten och kliade, kliade. Jag fick tips om en lusspray för hundar. Och sprayade glatt - visserligen med handskar på, men klass 3 varning ska man inte leka med. Jag fick en märklig förlamning i ansiktet. Det satt i i 10 - 12 veckor. Ungefär som Botox - nervgift även det. Visst kan fästingar ha Borelia och mygg och knott är inte trivsamt. Men testa gärna huskuren med egentillverkad spray. En halv liter vatten, två vitlöksklyftor som får dra i två dagar, tillsätt oljor: 7 droppar lavendel, 14 droppar citronella, 7 droppar basilika och 7 droppar Tea tree oil. Garanterat ofarligt för folk och fä. Utom då ovan nämnda kryp som ogillar dessa dofter och smaker.

Av Sol - 10 maj 2011 22:41

Fick sällskap ut av nyinflyttad westernstjärna i afton. Ljuvlig tur Stavsborg och Kungsberga runt. Soligt, roligt och varmt. Gott gräs dessutom sa Sveipur.

 

Av Sol - 9 maj 2011 22:58

Freya får små korta träningspass på banan när Sol är med. Gå, stanna, flytta, backa börjar sitta som en smäck. Idag stod hon och tittade så längtansfullt på sadeln. Så jag sa ok. Du får väl prova då. Freya tittade lite förvånat på sadelgjorden och sen gjorde hon ingenting. Jo, hon promenerade ett varv runt volten och letade gräs.

     Sveipur fick träna lite fri betesgång. Den övningen gillar han bäst.

Av Sol - 9 maj 2011 22:55

 

 I kvällsolens sista gnistrande minuter bestämde sig Kickie för att prova Sol. Och jag tror bestämt att tycke uppstod. Det såg supertrevligt ut. 

Av Sol - 9 maj 2011 22:36

Sveipur noterade genast att staketet hade en märklig orange rullhållare. Stor tvekan och sedan ett jätteskutt förbi. Gräset var trots allt grönare innanför den där manicken. Sol var längst bort i andra hagen, en busvissling och hon höjde huvudet. Noterade att killarna var i ny hage. Full galopp och raka vägen in. Sol är cool.

 

 
Av Sol - 9 maj 2011 22:35

Sveipur tyckte Mälarvattnet smakade lite suspekt. Egen brunn ska det vara.

 

Presentation

Omröstning

Vad är bäst med sommaren?
 Långritter
 Rida och bada
 Bromsar och mygg
 Ljuset, ljuset och ljuset!
 Semestertider

Fråga mig

24 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6
7
8
9 10 11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards